• Descoperă minunata zonă a Mărginimii Sibiului

Povestea noastră

“Dacă nu ar fi poveşti în lume…cum ar putea trăi biata lume?” (Proverb românesc)

Legendele se nasc din legende însă, întotdeauna au la bază un sâmbure de adevăr…

Stiinţa şi istoria vorbesc despre aceste locuri începând cu Evul Mediu însă, acolo unde istoria se opreşte, poveştile îi iau locul…Bătrânii satului povestesc cum că, demult, în vremuri neştiute, ascunse în munţii Cindrel, cetăţile de la Sibiel şi Orlat erau loc de adăpost pentru dacii ce vieţuiau aici. Şi astăzi aceste dealuri ascund tezaurul lui Decebal (odinioară  păzit de uriaşi) dar nimeni nu se încumetă să-l caute căci poartă blestemul veşnic al dacilor…

Timpul a trecut nestingherit peste aceste meleaguri. Puţine ştim despre ce s-a întâmplat în secolele ce au urmat. Cu singuranţă, însă, bogăţia acestor zone a atras mulţi inamici. In 1241 trupele mongolo-tătare au trecut prin foc şi sabie cetatea de pe dealul Orlatului. Dar mărginenii nu s-au lăsat învinşi şi au construit o cetate mai mare, cu ziduri din piatră care să-i apere în faţa inamicilor. I-au pus numele „Salgo” – Splendida, Strălucitoarea însă, mai nemilos ca orice bătălie, timpul şi-a lăsat amprenta iar azi mai supravieţuiesc doar câteva bucăţi din fostele ziduri.

In aceeaşi perioadă, aproape de cetatea Salgo soseau primii colonişti saşi care au întemeiat localitatea Cristian. In ciuda numeroaselor conflicte, saşi şi mărgineni deopotrivă – negustori, meşteşugari ori ciobani – şi-au continuat traiul împreună pe aceste meleaguri şi şi-au întemeiat localităţi prospere.

Situat pe drumul ce unea cetatea Sibiului de cea a Albei Carolina, Orlatul  devenit un punct strategic în secolul XVIII. Impărăteasa Maria Tereza a înfiinţat aici Regimentul I Grăniceresc pentru a apăra, mai bine de un secol, frontierele  Imperiului Habsburgic. Au fost timpuri grele, de asuprire a românilor mărgineni dar şi vremuri de prosperitate pentru cetatea Sibiului construită cu mari sacrificii…

Nici Primul Razboi Mondial nu a ocolit această zonă – în 1916 pe Dealul Cetatea Scurtă din Orlat au avut loc lupte grele între armata română şi trupele germane şi austro-ungare. Urmele se văd şi azi…Poveştile sunt multe…vă aşteptăm să le descoperiţi alături de noi!

Centrul Ecvestru Domeniul Salgo

“Nicio oră de viaţă nu este pierdută dacă este petrecută în şa.” (Winston Churchill)

Situat pe Dealul Orlatului, nu departe de ruinele fostei cetăţi Salgo, Complexul Ecvestru Domeniul Salgo s-a născut din pasiunea pentru cai şi turism ecvestru dar şi din dorinţa de a readuce „la viaţă” poveştile de odinioară ale zonei.

Ne adresăm atât iubitorilor de natură care doresc să se bucure de cât mai mult timp în aer liber, cât şi persoanelor active care îndrăgesc echitaţia, drumeţiile şi plimbările cu bicicleta.

Am pregătit pentru oaspeţii noştri opt camere ce redau poveşti fascinante ale zonei, cu o spelndidă panoramă asupra întregii zone. Deoarece tradiţia gastronomică este un simbol al Mărginimii, v-am pregătit un mic dejun cu bucate alese, produse preparate în gospodărie, proaspete şi naturale, ideale pentru a începe ziua cu multă energie.

Alături de serviciile de cazare şi servire a mesei dorim să le oferim turiştilor noştri posibilitatea de a vizita şi explora frumoasa zonă a Mărginimii Sibiului prin organizarea de vizite şi ture în satele din împrejurimi.

Iubitorilor de echitaţie, profesionişti ori amatori, le stăm la dispoziţie cu centrul ecvestru. Caii noştri – Nero, Robin, Dotty, Tucker, Inna, Dora, Jannah şi Tina – de-abia aşteaptă să vă cunoscă şi să-şi facă noi prieteni aşa că, vă aşteptăm oricând, cu drag!