• Călărie

    Descoperă lumea fascinantă a cailor!

Complexul Ecvestru Domeniul Salgo

Caii noştri

“Înfăţişarea unui cal îl ajută pe om să fie mai bun.” (Winston Churchill)

DOTTY & TUCKER – rasa Gypsy Vanner

Dotty şi Tucker sunt mustăcioşii noştri. Aspectul lor este spectaculos – sunt cai puternici, cu un trup compact şi voluptos.
Pe Dotty şi Tucker îi veţi recunoaşte uşor…Coama, coada şi terminaţiile picioarelor sunt acoperite cu păr lung şi mătăsos. Dar….să nu neglijăm mustaţa. Rasa lor este singura din lume care are mustaţă.
Dotty şi Tucker fac parte din rasa Gypsy Vanner, originară din Anglia. Rasa lor a fost dezvoltată în timp, în urma a numeroase încrucişări (Shire, Clydesdalesi Dale şi Freisian) realizate de ţiganii nomazi care îşi doreau un cal puternic, atat pentru tracţiune şi călarie, dar şi blând pentru a putea fi manevrat de copii.
Dotty şi Tucker sunt blânzi şi inteligenţi, răbdători şi foarte rezistenţi, dornici să parcugă distanţe lungi alături de călăreţii lor iar dacă aveţi copii, în scurt timp vor deveni cei mai buni prieteni!

NERO, TINA & JANNAH – rasa Friesian

Rasa Friesian este una dintre cele mai vechi rase din Europa. Se spune că, în Evul Mediu, strămoşii Friesianului de azi erau cai de război. Erau folosiţi în lupte datorită dimensiunii şi confomaţiei.
Această rasă îşi are originile în provincia Friesland din nordul Olandei. Se spune că înainte de începerea Primului Război Mondial au mai existat doar trei exemplare de armăsar…Rasa a fost resuscitată prin încrucişarea cu rasa Oldenburg.
Nero, Tina şi Jannah au coama şi coada foarte lungi şi bogate, ondulate. Au o structură osoasă puternică, o conformaţie tip baroc. Sunt activi şi energici dar blânzi.

INNA – rasa Lipizzan Maestoso

Istoria Lipiţanului este una veche, de pe la 1562 când Imparatul Maximillian al II-lea a adus aceşti cai spanioli in Austria şi a pus bazele hergheliei imperiale de la Kladrub. Fratele lui, Arhiducele Carol, a pus bazele unei herghelii cu aceiaşi cai spanioli în 1580 în localitatea Lipizza – de unde şi denumirea rasei –  în Slovenia de azi. Scopul era creşterea unui cal pentru curtea imperială: rezistent şi impunător, care exprima bogăţia şi splendoarea.
Inna este un Lipizzan Maestoso – un exemplar tânăr, de culoare gri-închis. Caii Lipiţan sunt recunoscuţi pentru robusteţea corpului lor. Influenţa sângelui Arab este regăsită în forma capului, urechile mici şi agere. Istoria lipiţanului în această zonă datează din 1874 când Johannes Brukenthal a înfiinţat herghelia de la Sâmbăta de Jos, caii de rasă lipiţan fiind aduşi din Slovenia.

DORA – rasa Semigreu Românesc

Rasa Semigreu Românesc este o rasă tânără creată în anii 1980 pentru agricultură şi transporturi grele. Dora este un cal proporţionat, robust cu coadă şi coamă bogate şi ondulate.
Este un cal puternic, musculos însă armonios construit, cu o mare mobilitate.  Aspectul său nu trebuie să ne sperie… Este un cal docil, vioi şi … harnic.