Agrement

Vă stăm la dispoziţie cu o mulţime de posibilităţi de petrecere a timpului liber.

Vizite ghidate

Descriere

Alături de partenerii noştri visitsibiu.com şi transylvania-guide.com vă invităm să descoperiţi patrimoniul cultural, istoric şi natural atât de diversificat al Sibiului şi împrejurimilor. Vă propunem un tur special de descoperire a oraşului Sibiu, tur pe care l-am numit „Sibiu 825” – vârsta pe care oraşul nostru o sărbătoreşte în 2016. Traseul cuprinde toate obiectivele principale din centrul istoric cu poveşti fascinante despre cum a evoluat Sibiul de-a lungul celor opt secole.

O vizită în Sibiu este doar începutul „aventurii” noastre. Vă propunem şi  vizite de o zi in localităţile din Mărginimea Sibiului şi în ţinutul bisericilor şi cetăţilor fortificate de pe Valea Hârtibaciului şi Podişul Târnavelor până înspre Sighişoara.

Oferte

Vizita ghidată în Sibiu

Vizita cuprinde centrul istoric al Sibiului cu obiectivele principale: strada Cetăţii (cu fostele turnuri şi ziduri de apărare), Piaţa Schiller, Piaţa Mică (cu al său Turn al Sfatului, vestitul Pod al Minciunilor, Casa Artelor, Casa Luxemburg), Piaţa Huet (Biserica Evanghelică, Casa Calfelor), Pasajul Scărilor, Casa Altemberger (Muzeul de istorie), Catedrala Ortodoxă, Str. Mitropoliei, Piaţa Mare (cu atracţiile principale: Muzeul Brukenthal, Primăria, Biserica Romano-Catolică, Casa Haller, Casa Albastră), Parcul Astra.
Durata: aprox. 2 h

Vizită de o zi: Sibiu – Cristian – Sibiel – Răşinari – Cisnădioara – Cisnădie – Sibiu

La Cristian vom vizita o frumoasă biserică fortificată (unde, în Turnul Slăninii vom degusta delicioase preparate locale) şi vom afla povestea localităţii cu cele mai multe berze din Transilvania. La Sibiel vom vizita Muzeul de Icoane pe sticlă şi vom învăţa puţin din tainele acestui meşteşug. La Cisnădioara urcăm pe dealul Michelsberg pentru a vizita o cetate ţărănească cu o superbă panoramă asupra împrejurimilor. Iar la Cisnădie vizitam o biserică evanghelică fortificată şi primul turn dotat cu paratrăsnet în Transilvania

Vizită de o zi: Sibiu – Câlnic – Alba Iulia

La Câlnic vom descoperi o frumoasă biserică fortificată  iar la Alba Iulia vom face o incursiune în unul dintre cele mai importante oraşe ale României: fostă aşezare daco-romană, colonie săsească, fortăreaţă austro-ungar­ă, oraş-simbol al Marii Uniri din 1918  – iată pe scurt ce înseamnă Alba Iulia!

La solicitare putem organiza vizite vizite în zona bisericilor fortificate de pe Valea Hârtibaciului şi Valea Târnavelor, Sighişoara, Bâlea – Transfăgărăşan.

Tariful se va calcula în funcţie de numărul de persoane şi servicii incluse: ghid, transport, mese, intrări obiective.

Drumeţii

Descriere

Complexul nostru se află la poalele munţilor Cindrel – loc ideal de pornire pentru diverse trasee de drumeţie.

Vă propunem, astfel, numeroase trasee  în această zonă, pe potecile marcate ori nemarcate ale Cindrelului, cu vizite prin cele mai frumoase şi pitoreşti sate mărginene. Vom întâlni oameni cu poveşti de viaţă fascinante şi vom afla mai multe despre viaţa plină de pericole, însă atât de frumoasă sus, la munte.

Si pentru că muntele ne face poftă de mâncare, vă propunem o vizită la o stână tradiţională – pentru locuitorii din Mărginimea Sibiului păstoritul a rămas şi astăzi una din ocupaţiile principale –  unde degustăm din preparatele tradiţionale gătite de baci: telemea, brânză de burduf, jintiţă, cocoloş cu brânză, miel ori ceaun…Si toate astea stropite cu puţin rachiu de prune din Mărginime, vin…sau apă de izvor.

Oferte

Domeniul Salgo – Dealul Cetatea Scurtă – fosta Cetate Salgo – Fântânele

Un traseu lejer cu punct de plecare şi sosire în cadrul complexului nostru. Vă propunem un tur de redecoperire a acestor locuri cu poveşti fascinante. Peisajul este minunat, cu panoramă asupra satelor din Mărginimea Sibiului, la poalele munţilor Cindrel – aşadar, nu uitaţi să vă luaţi camerele foto!

Drumeţie Răşinari – Trăinei – Fântânele – Sibiel

Drumeţia la Trăinei este o adevărată poveste de viaţă, o experienţă inedită în care veţi descoperi peisaje rurale pitoreşti şi în care veţi cunoaşte oameni simpli, dornici să-şi împărtăşească experienţele de viaţă. La Fântânele vom face o scurtă vizită în cel mai bine prezervat sat româneasc din judeţ, la Sibiel vizităm faimosul Muzeu de Icoane pe Sticlă.

Drumeţie montană cu vizită la stână

Gradul de dificultate: drumeţiile pot fi adaptate în funcţie de disponibilitatea d-voastră!

Pachetul cuprinde o drumţie montană şi o oprire cu vizită la o stână tradiţională (zona Cindrel) – aici vom afla despre viaţa sus la munte la stână şi vom degusta preparate delicioase locale. Vă invităm apoi la o plimbare cu căruţa prin Sibiel.. Experienţa va fi, cu siguranţă, inedită!

Drumeţie montană în zona staţiunii Păltiniş

Păltiniş – Poiana Găujoara – Saua Bătrâna – Poiana Muncel – Păltiniş
*In funcţie de solicitări putem organiza numeroase drumeţii în zona munţilor Cindrel, cu grad mediu şi uşor de dificultate.

Tarif: acesta se calculează în funcţie de numărul de participanţi şi servicii incluse: ghid, transport, mese.

Ture cu bicicletele

Descriere

Ce poate fi mai relaxant şi sănătos decât o plimbare prin Mărginimea Sibiului pe biciclete? Zona dimprejurul complexului nostru oferă o mare variatate de trasee de bicicletă pentru orice nivel de dificultate, de la începători pasionaţi de o plimbare relaxantă în mijlocul naturii până la profesionişti dornici de noi provocări ciclo-turistice.

Vă punem la dispoziţie bicicletele noastre sau bicicletele marca SCOTT ce pot fi închiriate de la partenerii noştri: transylvaniabike.com.

Oferte

Domeniul Salgo – Cetatea Scurtă – Orlat – Fântânele – Sibiel – Vale – Sălişte – retur

La Sibiel ne putem opri pentru o vizită la Muzeul de Icoane pe sticlă  şi biserica veche. La Orlat urcăm pe Dealul Cetatea Scurtă unde vom afla poveşti fascinante despre aceste locuri, un punct de belvedere ideal pentru amatorii de fotografie. Ne vom plimba şi prin Fântânele,Vale şi Sălişte localităţi mărginene la poalele munţilor, care şi-au păstrat atât de bine tradiţiile şi autenticitatea.

Detalii tehnice
Distanţa:
aprox. 30 km
Diferenţa de nivel:
aprox. 150 m
Suprafaţa:
asfalt combinat cu drum forestier

Domeniul Salgo – Dealul Cetatea Scurt­ă – Orlat – Gura Râului – Răşinari – retur

La Orlat urcam pe Dealul Cetatea Scurta unde vom afla poveşti fascinante despre aceste locuri şi ne vom bucura de o panoramă superbă. In Gura Raului vom urca pana la lacul şi barajul de acumulare. După o pauză bine-meritată continuăm traseul prin Curmătura Răşinariului, trecem prin Răşinari, Trăinei, Poplaca şi ne reîntoarcem la complex.

Detalii tehnice
Distanţa:
aprox.50 km
Diferenţa de nivel:
aprox. 150 m
Suprafaţa:
asfalt combinat cu drum forestier

Tarif: acesta se va stabili în funcţie de numărul de participanţi, închiriere biciclete şi servicii incluse: picnic, masă la o pensiune/ gospodărie tradiţională sau la stână, intrări obiective.

Echitaţie

Descriere

Satele pitoreşti, culmile împădurite ale Cindrelului, peisajul încântător…toate capătă parcă o altă dimensiune atunci când sunt admirate din şaua calului. Vă propunem mai multe trasee de călărie cu pornire de la complexul nostru. Dacă nu aţi urcat în şa nicioadată, însă doriţi să vă iniţiaţi în acest sport minunat vă oferim lecţii de echitaţie în cadrul centrului nostru ecvestru.

Traseele pot avea grad diferit de dificultate; caii vor fi selectaţi în funcţie de experienţa dumneavoastră şi traseul ales. Vă punem la dispoziţie echipament profesionist iar pe parcursul traseului veţi fi însoţiţi de un ghid experimentat. Nu trebuie decât să vă luaţi timpul necesar şi puţin curaj iar de restul ne vom îngriji noi.

Oferte

In funcţie de nivelul de pregătire şi experienţă (începători sau avansaţi) vă propunem drumeţii călare în apropierea complexului nostru, în zona Mărginimii Sibiului, la poalele munţilor Cindrel. Acestea pot varia între 1h – 1h 30 minute.
Pentru rezervări vă rugăm să ne contactaţi cu minimum 3 zile înainte. Tariful se va stabili în funcţie de numărul participanţilor şi serviciile incluse.